Ini Salawat yang Didengar David Ozora Sebelum Sadar Usai Dianiaya Mario Dandy

agn | Insertlive
Kamis, 16 Mar 2023 17:15 WIB
David Latumahina atau Cristalino David Ozora alias David (17), remaja korban penganiayaan Mario Dandy Satriyo (20). Kondisi terkini David semakin membaik.
Jakarta, Insertlive -

Kondisi David Ozara korban penganiayaan yang dilakukan Mario Dandy dan kawan-kawan semakin membaik.

Meski sempat tidak mengenali orang tuanya, David kini sudah siuman dan mampu memberikan reaksi seperti mengepalkan tangannya.

Sebelum sadar, David sempat menjadi perhatian lantaran sosoknya yang sangat mengidolai mendiang Presiden Gus Dur.


David Ozora juga 'didatangi' Gus Dur dalam bentuk audio yang melantunkan salawat khasnya, Syi'ir Tanpo Waton.

Para pembesuk yang datang juga ikut memperdengarkan lantunan salawat atau sholawat Gus Dur.

Syi'ir Tanpo Waton adalah sebuah syair bernuansa Islami yang menggunakan perpaduan Bahasa Jawa dan Bahasa Kawi (Jawa Kuno).

Berikut lirik Syi'ir Tanpo Waton.

Astaghfirullah rabbal baroya
Astaghfirullah minal khotoya
Robbi zidni 'ilman naafi'a
Wawafiqni amalan sholiha

Ya Rosulullah, salamun alaik
Ya rafi'a syaani wadaroji
Athfatayyaji rotal 'alami
Ya uhailalju diwal karomi
Ya uhailalju diwal karomi

Ngawiti ingsun nglaras syi'iran
Kelawan muji maring Pangeran
Kang paring rohmat lan kenikmatan
Rino wengine tanpo pitungan
Rino wengine tanpo pitungan

Duh bolo konco priyo wanito
Ojo mung ngaji syareat bloko
Gur pinter ndongeng nulis lan moco
Tembe mburine bakal sengsoro
Tembe mburine bakal sengsoro

Akeh kang apal Qur'an lan Haditse
Seneng ngafirke marang liyane
Kafire dewe dak digatekke
Yen isih kotor ati akale
Yen isih kotor ati akale

Gampang kabujuk nafsu angkoro
Ing pepaese gebyare ndunyo
Iri lan meri sugihe tonggo
Mulo atine peteng lan nisto
Mulo atine peteng lan nisto

Ayo sedulur jo nglalekake
Wajibe ngaji sak pranatane
Nggo ngandelake iman tauhide
Baguse sangu mulyo matine
Baguse sangu mulyo matine

Kang aran sholeh bagus atine
Kerono mapan seri ngelmune
Laku thoriqot lan ma'rifate
Ugo haqiqot maning rasane
Ugo haqiqot maning rasane

Al-Qur'an qodim wahyu minulyo
Tanpo tinulis biso diwoco
Iku wejangan guru waskito
Den tancepake ing jero dodo
Den tancepake ing jero dodo

Kumantil ati lan pikiran
Mrasuk ing badan kabeh jerone
Mu'jizat Rosul dadi pedoman
Minongko dalan manjinge iman
Minongko dalan manjinge iman

Kelawan Alloh Kang Moho Suci
Kudu rangkulan rino lan wengi
Ditirakati diriyadohi
Dzikir lan suluk jo nganti lali
Dzikir lan suluk jo nganti lali

Uripe ayem rumongso aman
Dununge roso tondo yen iman
Sabar narimo najan pas - pasan
Kabeh tinakdir saking Pangeran
Kabeh tinakdir saking Pangeran

Kelawan konco dulur lan tonggo
Kang podho rukun ojo dursilo
Iku sunahe Rosul kang mulyo
Nabi Muhammad panutan kito
Nabi Muhammad panutan kito

Ayo nglakoni sekabehane
Alloh kang bakal ngangkat drajate
Senajan asor toto dhohire
Ananging mulyo maqom drajate
Ananging mulyo maqom drajate

Lamun palastro ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den gadang Alloh swargo manggone
Utuh mayite uge ulese
Utuh mayite uge ulese

Ya roshulalloh salam mun'alaika
Ya rofi'asyaaniwaddaarojii
'Athfataiyajii rotal'alaami
Ya Uuhailaljudiwalkaromi
Ya Uuhailaljudiwalkaromi

(agn/and)
Tonton juga video berikut:
KOMENTAR
ARTIKEL TERKAIT
Loading
Loading
BACA JUGA
UPCOMING EVENTS Lebih lanjut
detikNetwork
VIDEO
TERKAIT
Loading
POPULER